Hoe gebruik je Doggy Dental Sticks

Hoe gebruik je Doggy Dental Sticks

Niemand zal het ontkennen: een dagelijkse tandverzorging is belangrijk voor het welzijn van je hond. Schone tanden zijn goed voor een blije hond én een blij baasje! Maar hoe kies je het juiste tandproduct voor je viervoeter? Volg onze gids voor een prima tandverzorging met onze Doggy Dental.

Stap 1: de juiste stick voor je hond

Het begint allemaal met het vinden van de juiste stick voor jouw hond. Kleinere honden hebben minder nodig om op te kauwen. Voor kleine hondjes van 0-10 kg raden we een small stick aan, voor honden van 10-25 kg een medium stick en grote loebassen vanaf 25 kg mogen hun tanden in een large stick zetten. (Je vindt deze aanbevelingen ook terug op de Doggy Dental verpakking.) Toch hangt de maat van jouw ideale stick ook af van het kauwgedrag van je hond. Vind je dat je hond niet lang genoeg kauwt op zijn stick? Geef dan eventueel een grotere.

Geef liever geen Doggy Dental aan pups die hun melktanden nog niet gewisseld hebben. Ook voor senior honden die al een paar tanden kwijt zijn of losse tanden hebben, zijn deze dental sticks minder geschikt.

De Doggy Dental Sticks van Edgard & Cooper bestaan in 2 smmmak-smmmak-smmmakelijke smaken: Knapperige Appel & Eucalyptusolie en Frisse Muntolie & Aardbei. Ze zijn allebei plantaardig, graanvrij en caloriearm. En ze hebben exact hetzelfde effect, dat is dus kwestie van smaak. Of van welke geur jij graag in huis hebt 😉. Natuurlijk mag je ook beide smaken geven.

Stap 2: een dagelijkse routine 

Begin de dag met een ochtendroutine. Terwijl jij je tanden poetst, kan je hond zijn tanden in zo'n lekkere stick zetten. Net zoals wij poetsen honden best elke dag hun tanden voor een gezond gebit. Eén stick per dag helpt komaf maken met de bacteriën die tandplak maken en omzetten in tandsteen. Er is nog een plus: zo'n dagelijkse routine is ook een geweldige manier om de band met je hond te versterken.

Wij raden aan om dental sticks ná het eten te geven - liefst 's morgens. Als je hond niet veel zin heeft in een stick vlak na zijn eten, laat dan wat tijd tussen zijn ontbijt en jouw ochtendroutine. Onze sticks zijn caloriearm. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over zijn gewicht, zélfs niet als je hond elke dag een stick krijgt. En voor de duidelijkheid: een dental stick is géén beloning die je een paar keer per dag geeft. Eentje is genoeg.

* Dit Blog is geschreven in samenwerking met E&C en dierenvoedingsdeskundige Mikki Koot

Terug naar blog

Reactie plaatsen